Bez kategorii

Botwinowe gołąbki

20150529_163850Według mnie nie ma lepszego połączenia jak ryż, pieczarki i pietruszka a jeśli do tego dodamy liście z młodych buraków to mamy orgazm kulinarny 😉

Składniki:

ugotowany ryż (200 g suchego)

pęczek pietruszki

pieczarki 400 g (opakowanie)

młode liście buraków (minimum 10)

50 g startego sera wegańskiego – niekoniecznie

sól, pieprz, czosnek granulowany

20150529_161626Przygotowanie:

pieczarki drobno szatkujemy i podsmażamy około 5 minut, dodajemy ugotowany ryż, przyprawiamy, dorzucamy do tego posiekana pietruszkę i ser. Dokładnie mieszamy. Liście buraków blanszujemy, zanużając je we wrzątku na max 3 minuty. Farsz ryżowy zawijamy w liście. Podajemy z resztą ryżu która nam została. Ot cała filozofia. Jest pięknie i pysznie.

20150529_163835

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.