Bez kategorii

Ciasto buraczane

20150415_193640[1]Składniki:

  • 300 g ugotowanych buraków, startych na tarce
  • 270 g mąki pszennej
  • 200 g cukru
  • 3 banany (rozgniatamy widelcem)
  • opakowanie 30 g proszku do pieczenia
  • 50 g kakao
  • 200 g masła kokosowego (rozpuścić)
  • laska wanilii/ewentualnie cukier waniliowy
  • łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli

20150415_175102[1]

Wszystko razem wyrabiamy mikserem, lub ręcznie (byłam zmuszona bo mikser odmówił współpracy.

20150415_181421[1]

Ciasto wykładamy do keksówki (mam akurat takie miniaturowe) w temp. 160 C i pieczemy około godziny.

20150415_193640[1]Warto polać rozpuszczoną gorzką czekoladą.

Smacznego!

4 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *