KUCHNIA

Deser Delicja

DSC04173(1)

Ostatnio zrobiłam ciastka w typie Delicji, ale przez wykrawanie krążków z ciasta i galaretki zostało mnóstwo skrawków, a że Wielkopolanie słyną ze sknerstwa, no powiedzmy oszczędności, to zrobiłam z nich deser. Dodatkowo ubiłam na sztywną pianę połowę puszki mleka kokosowego, które pozostało mi z obiadu, i tak oto powstał przepyszny deser, który jest niczym innym, jak ułożonymi warstwami posiekanych resztek biszkoptu, galaretki wiśniowej, „bitej” śmietany, zwieńczone gorzką czekoladą.

DSC04172(1)

A tu znajdziecie przepis na Wegańskie wiśniowe Delicje , które wyglądały tak:

DSC04204(1)

To moje mało apetyczne resztki, czyli składniki deseru:

DSC04169

DSC04177(1)

DSC04183(1)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *