Deser w wersji fit- Mus czekoladowy!
W mniemaniu moich Miśków, jak coś jest wegańskie to jest zdrowe i z pewnością niezbyt smaczne, coś na zasadzie „dobre, ale nie rob więcej”. Ten deser to bomba- natychmiastowo poprawia humor i jest z samych „zdrowych” składników, które każdy szanujący się wegus ma w domu.
Oczywiście wszystko w nadmiarze szkodzi, dlatego podałam składniki w przeliczeniu na jedna procję.
ps. Przechowywny w lodówce będzie dobry nawet tydzień, sprawdzone, bo skitrałam jeden w odchłani lodówki 😉
Składniki w przeliczeniu na 1 porcję (słusznej wielkości)
100 ml mleka roślinnego
czubata łyżka masła orzechowego (dowolnego)
czubata łyżeczka kakao
łyżka dowolnego słodkiego syropu (u mnie melasa trzcinowa)
garść np. borówek, malin, truskawek
Przygotowanie:
Wszystkie składniki z wyjątkiem owoców zblenduj. Im dłużej będziesz miksować tym bardziej delikatny i puszysty będzie mus.
Przejej masę do pucharków i wstaw do lodówki na godzinę (albo jedz od razu).
Smacznego!