Bez kategorii

Kalafiorowe kotleciki z kolendrą

20150420_191641[1] Składniki:

  • ugotowany kalafior
  • 3  łyżki stołowe mąki
  • 1 łyżka stołowa zmielonego siemienia lnianego zalanego 3 łyżkami ciepłej wody
  • kilka gałązek świeżej kolędry
  • łyżeczka kurkumy/curry
  • sól
  • łyżeczka słodkiej papryki

 

20150420_185444[1]

Kalafior rozdrabniamy przy użyciu „tłuczka” do ziemniaków, dodajemy pozostałe składniki. Musi powstać gęsta masa (jeżeli będzie zbyt sucha dodajemy wody).

20150420_185729[1]

Placuszki smażymy na oleju wykładając je łyżką na rozgrzaną patelnię. Idealnie komponują się z ryżem.

20150420_191641[1]

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *