Kruche babeczki z kremem jaglano-orzechowym
Ostatnio robiłam inne kruche ciasto i została mi taka niepozorna kulka. Nie byłabym sobą, gdybym jej nie spożytkowała. Na szybko upiekłam kruche spody do babeczek (są świeże do dwóch tygodni) a dziś wykombinowałam do nich wypełnienie w formie kremu jaglano-orzechowego.
Składniki na kruche ciasto znajdziecie tu:
http://www.greenscarf.pl/kruche-ciasto-z-kremem-agrestem-i-porzeczkami/
Krem:
100g suchej kaszy jaglanej- ugotować
100-150 g solonych orzeszków ziemnych
50-100 ml syropu klonowego (lub innego np. trzcinowego)
Wszystkie składniki na krem blendujemy tak długo na ile wytrzyma to blender, wypełniamy babeczki kremem- można za pomocą rękawa cukierniczego lub po prostu łychą.
ps. kremu starczy na około 80 szt. babeczek.
Smaczego!
2 komentarze
izytka
Pomysł na krem super 🙂 Ale chyba wkradł się mały błąd – jest napisane „w formie kremy” zamiast „w formie kremu”. 😀
becky
Dziękuję, i już poprawiam. Fajnie, że ktoś mnie tak uważnie czyta! 🙂