KUCHNIA

Kruche babeczki z kremem jaglano-orzechowym

Ostatnio robiłam inne kruche ciasto i została mi taka niepozorna kulka. Nie byłabym sobą, gdybym jej nie spożytkowała. Na szybko upiekłam kruche spody do babeczek (są świeże do dwóch tygodni) a dziś wykombinowałam do nich wypełnienie w formie kremu jaglano-orzechowego.

Składniki na kruche ciasto znajdziecie tu:

http://www.greenscarf.pl/kruche-ciasto-z-kremem-agrestem-i-porzeczkami/

Krem:

100g suchej kaszy jaglanej- ugotować

100-150 g solonych orzeszków ziemnych

50-100 ml syropu klonowego (lub innego np. trzcinowego)

20150627_121545

Wszystkie składniki na krem blendujemy tak długo na ile wytrzyma to blender, wypełniamy babeczki kremem- można za pomocą rękawa cukierniczego lub po prostu łychą.

20150627_130610

 ps. kremu starczy na około 80 szt. babeczek.

Smaczego!

2 komentarze

Skomentuj becky Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *