Bez kategorii
Kukurydziane naleśniki z buraczanym farszem i fasolką szparagową
Składniki na dwie porcje:
4 naleśniki: mąka kukurydziana, mleko roślinne, pół rozgniecionego banana, szczypta soli, szczypta gałki muszkatołowej.
Farsz:
duży ugotowany burak
kostka wędzonego tofu
łyżka octu balsamicznego
ćwiartka limetki
Buraka ścieramy na tarce, blendujemy razem z tofu i octem i sokiem z limetki.
opakowanie fasolki szparagowej (rozmrażamy), podsmażamy 3 minuty wrzucając na patelnię z 3 ząbkami czosnku przeciśniętego przez praskę, dodajemy szczyptę soli.
Smacznego!
2 komentarze
foodmania
wspaniały farsz, kolor powala 🙂
becky
Dziękuję, zawsze wchodząc do kuchni zaczynam od wyboru koloru dania: dziś jemy na zielono, jutro: czerwony 🙂