KUCHNIA

Makaron z bakłażanem, pomidorami i kaparami

20150504_165626[1]Na przygotowanie obiadu miałam 20 minut (tzn. tylko tyle byłam w stanie wytrzymać w stanie głodu i ani minuty dłużej)

Składniki na około 4 porcje:

opakowanie mamaronu

1 bakłażan

kapary, dużo kaparów

dwa ząbki czosnku

puszka pomidorów

puszka kukurydzy

Czosnek miażdżymy i wrzucamy na gorącą oliwę, po minucie dodajemy pokrojonego w kostkę bakłażana, mieszamy aby bakłażan się nie przypalił , po 5 minutach dodajemy pomidory, po kolenych 5 minutach kukurydzę i kapary. W między czasie gotujemy makaron i voila obiad gotowy.

Smacznego!

20150504_165608[1]

Ps. tak jak widać, zjadłam tyle co Misiek, naprawdę byłam głodna 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *