Malinowe buły z czekoladą
Zaletą posiadania ogródka działkowego są sąsiedzi, a dokładniej wymiana barterowa, my wydajemy patisony, jarmuż, aronię a w zamian dostajemy ogóry, truskawki i maliny!
Składniki na około 12 bułek:
150 g mąki pszennej
50 g mąki pełnoziarnistej
100 ml oleju roślunnego
100 g cukru
200 g tofu naturalnego
1 duży banan
100 g gorzkiej czekolady
łyżeczka proszku do pieczenia
100 ml mleka roślinnego
co najmniej szklanka malin
szczypta soli
Wszystkie składniki poza mąkami, proszkiem do pieczenia i malinami utrzeć na gładką masę.
Dodawać stopniowo mąkę cały czas mieszając, pod koniec trzeba już użyć dużej łyżki
Posiekać drobno czekoladę i wymieszać dokładnie z ciastem.
Na koniec dodać maliny i delikatnie przemieszać.
Buły wykładać łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temp 180 C około 20 minut