KUCHNIA

Malinowe buły z czekoladą

IMG_20150818_193533[1]Zaletą posiadania ogródka działkowego są sąsiedzi, a dokładniej wymiana barterowa, my wydajemy patisony, jarmuż, aronię a w zamian dostajemy ogóry, truskawki i maliny!

Składniki na około 12 bułek:

150 g mąki pszennej

50 g mąki pełnoziarnistej

100 ml oleju roślunnego

100 g cukru

200 g tofu naturalnego

1 duży banan

100 g gorzkiej czekolady

łyżeczka proszku do pieczenia

100 ml mleka roślinnego

co najmniej szklanka malin

szczypta soli

20150818_183321[1]Przygotowanie:

Wszystkie składniki poza mąkami, proszkiem do pieczenia i malinami utrzeć na gładką masę.

20150818_183657[1]Dodawać stopniowo mąkę cały czas mieszając, pod koniec trzeba już użyć dużej łyżki

20150818_184155[1]

Posiekać drobno czekoladę i wymieszać dokładnie z ciastem.

20150818_184556[1]Na koniec dodać maliny i delikatnie przemieszać.

20150818_184656[1]

Buły wykładać łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temp 180 C około 20 minut

20150818_185212[1]Smacznego!

20150818_193357[1]

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *