Męskie żarcie: kopytka z kiełbasą, cebulą i kiszonym ogórem
Musiałam zrobić obiad w stylu „męskie żarcie” bo Misiek znowu zaczął intensywnie tankować samochód czyt. pożerać hot-dogi. Zapewniam, że prezentowanie danie jest 100% wegańskie!
Przepis na kopytka pod tym linkiem:
http://www.greenscarf.pl/kopytka-ze-skwarkami-weganskie-wiadomo/
tym razem użyłam mąki pszennej razowej i dodałam gałki muszkatołowej. Kopytka dodatkowo poprzecinałam na pół. Do tego opakowanie białych kiełbasek wegańskich.
Na patelnię najpierw wrzuciłam kopytka, smażyłam 3 minuty po czym dodałam kiełbasę- ta bardzo szybko się przyrumienia. Na drugiej patelni podsmażałam około 4 cebul, które na koniec doprawiłam czosnkiem suszonym i solą.
Na koniec wymieszałam wszystko razem, posypałam delikatnie serem wegańskim dodałam kiszone ogórki. Misiek wniebowzięty.
Smacznego!