Bez kategorii

Sałatka z młodym szpinakiem, jabłkiem i jagodami goi

20150524_135419

Mała Miśka ma niecałe 6 lat i uwielbia szpinak, nie, nie pomyliłam się i nie kłamię, dlatego specjalnie dla Niej posiałam kila grządek na działce, pierwszy zbiór- 1 kilogram szpinaku, trzeba było to ogarnąć bo nawet Ona nie zje tyle na raz i tak oto postała sałatka.

Składniki na 2 porcje (jako przystawka) :

0,5 kg świeżego szpinaku (drugie pół zjadła Miśka)

100 g jagód Goi (namoczonych)

50 g ziaren słonecznika (uprażonych na suchej patelni)

1 jabłko (starte grubych oczkach tarki)

łyżeczka oliwy, sól, odrobina pieprzu suszonego czosnku

Przygotowanie:

Umyty szpinak w całości wrzucić na patelnię, lekko posolić i dusić aż przywiędnie (5 minut).  Zdjąć z ognia. Dodać starte jabłko i odsączone jagody.  Podawać skropiony delikatnie oliwą i posypany słonecznikiem.

20150524_135433

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.