Bez kategorii

Spagetti z bobem

20150403_175417[1]Składniki (na 4 bycze porcje):

  • opakowanie 400 g makaronu
  • opakowanie mrożonego bobu 450 g
  • czerwona papryka
  • mleko sojowe
  • sól, czosnek, gałka muszkatołowa

20150403_172056[1]Makaron gotujemy (wiadomo)

Bób wrzucamy (zamrożony na patelnię) gdy w połowie się rozmrozi dodajemy: olej kokosowy (lub zwykły olej), sól, kilka ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę lub łyżeczkę czosnku granulowanego, gałkę muszkatołową, pokrojoną w kostkę paprykę, mieszamy, stopniowo podlewamy mlekiem sojowym, tak aby cały czas warzywa były wilgotne, ale cały czas redukujemy i dodajemy mleka ( w sumie jakieś 200 ml). Jeżeli bób jest bardzo gorzki można dodać trochę cukru.

Mieszamy wszystko z makaronem.

Smacznego!

20150403_175344[1]

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *