KUCHNIA

Spaghetii z cukinią i pietruszkowym sosem z orzechami nerkowca

20150522_165158

Kolejna propozycja obiadu gotowego w 20 minut. Zapewniam, że jest pysznie!

Składniki na 4 porcje:

opakowanie makaronu

cukinia

2 łyżki pietruszkowego pesto

100 g nerkowców (namoczonych i zblendowanych z 200 ml wody)

sól, czosnek suszony

50  g wegańskiego sera

uprażony sezam

Przygotowanie:

Makaron gotujemy. Cukinię kroimy na dosyć dużą kostkę i wrzucamy na patelnię z łyżką masła kokosowego.  Po kilku minutach, gdy cukinia zmięknie (5) dodajemy pesto i śmietanę z nerkowców, doprawiamy. Podsmażamy chwilkę, doprawiamy.

20150522_164544

Zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy połowę startego sera, mieszamy. Podajemy danie posypane sezamem, świeżą pietruszką i resztą sera.

20150522_165153

Smacznego!