
Spaghetii z cukinią i pietruszkowym sosem z orzechami nerkowca
Kolejna propozycja obiadu gotowego w 20 minut. Zapewniam, że jest pysznie!
Składniki na 4 porcje:
opakowanie makaronu
cukinia
2 łyżki pietruszkowego pesto
100 g nerkowców (namoczonych i zblendowanych z 200 ml wody)
sól, czosnek suszony
50 g wegańskiego sera
uprażony sezam
Przygotowanie:
Makaron gotujemy. Cukinię kroimy na dosyć dużą kostkę i wrzucamy na patelnię z łyżką masła kokosowego. Po kilku minutach, gdy cukinia zmięknie (5) dodajemy pesto i śmietanę z nerkowców, doprawiamy. Podsmażamy chwilkę, doprawiamy.
Zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy połowę startego sera, mieszamy. Podajemy danie posypane sezamem, świeżą pietruszką i resztą sera.
Smacznego!

