KUCHNIA

Spaghetti z pesto „di ekono”

20150702_150227[1]Cała nasza rodzina „3Misiów i reszta” kocha makaron pod wszelką postacią.  Tym razem wersja z ekonomicznym pesto.

Składniki na pesto:

pęczek bazylii

taka sama ilość jak bazyli natki marchewki

około 100 g solonych orzeszków ziemnych

około 100 ml dobrej oliwy

2-3 ząbki czosnku

w razie potrzeby szczypta soli.

20150702_144012[1]Wszytko razem zblendować do uzyskania w miarę jednolitej konsystencji, w razie potrzeby dodać trochę wody, lub gdy specjalnie nie dbacie o linię oliwy.

20150702_145233[1]

Wymieszać wszystko z ulubionym makaronem i rozkoszować się najlepszym możliwych spaghetti 🙂

20150702_150213[1]ps. a to najlepsza rekomendacja smaku tego spaghetti- Marta:

20150702_151221[1]

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *