KUCHNIA

Szybkie i łatwe gofry

Pewnie jak wiekszość ograniczyłam do minimum wizyty w sklepach i gotuję z tego co mam w domu. Jak czegoś brakuje to szukam zamienników i w ten oto właśnie sposób wykombinowałam gofry. Normalnie użyłabym babanów, ale nie miałam więc wykorzystałam puree z dyni (z musu z jabłek robiłam następnego dnia i też wyszły super). Baterie do wagi też mi się wyczerpały, więc miarą jest dowolny kubek lub szklanka.  ps. Gofry po lekkim wystygnięciu robią ssię chrupiące, ale dzięki dodatkowi musu owocowego są w środku lekko wilgotnie, ideał poprostu 😉

Składniki na 6 sztuk:

2 kubki mąki (u mnie tortowa)

1,5 kubka mleka

0,5 kubka oleju roślinnego

szczypta soli

płaska łyżeczka proszku do pieczenia

3 czubate łyżki musu z jabłek/puree z dyni/1 zblendowany banan/2 jajka

Przygotowanie:

Dokładnie wszystko wymieszaj.

Piecz gofry na złoty kolor (moja gofrownica potrzebowała 5 minut).

 

Smacznego!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.