Bez kategorii

Tagliatelle z kurkami

20150723_172757[1]

Są pewne produkty, które są smaczne same w sobie i najlepiej nie kombinować za dużo z dodatkami i przyprawami bo im prościej tym lepiej, tak właśnie według mnie jest z kurkami.

Składniki (na dwie porcje, ale my baaardzo dużo tego dnia zjedliśmy, więc to w sumie ze 4 porcje)

300 g makaronu (w sumie to dowolnego)

200 g kurek

100 ml niesłodzonego mleka sojowego (lub innego roślinnego)

1 cebula

sól, pieprz, czosnek suszony

* jeżeli macie to łyżka oliwy truflowej

Przygotowanie:

Makaron ugotować. Cebulę obrać, pokroić w drobna kostkę i podsmażyć na łyżce oleju, aż będzie złota dodać kurki (można je trochę rozdrobnić jeśli są duże), podsmażać około 5 minut aż kurki zmiękną, mieszać co chwilę, dodać połowę mleka, doprawić do smaku i mieszać aż mleko zredukuje się do połowy, czynność powtórzyć z druga połową mleka. Gotowy sos wymieszać z makaronem i oliwą i rozkoszować się smakiem!

20150723_172752[1]

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *