Bez kategorii

Wegańskie gołąbki

20150404_164004Zrobiłam pierwsze w swoim życiu „gołąbki”

Składniki:

  • 20150404_150338_3
  • ugotowane liście kapusty
  • pieczarki
  • ugotowana kasza gryczana
  • pietruszka
  • puszka pomidorów
  • cebula

Cebulę kroimy na drobno, podsmażamy, dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem i solą. Gdy wszystko zmięknie dodajemy kaszę i posiekaną pietruszkę.

20150404_153503_Richtone(HDR)

Farsz zawijamy w co najmniej dwa liście kapusty, tak aby się trzymało kupy i przypominało gołąbka. Wkładamy ciasno do dużego garnka, zalewamy pomidorami z dodatkiem sosu sojowego, dusimy po przykryciem ok 30 minut.

20150404_154538_Richtone(HDR)

Smacznego!

20150404_164004

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *