Bez kategorii
Wegańskie razowe ciastka wegańskie
Jest niedziela więc przygotowujemy ciastka do szkoły na 2 śniadanie dla Miśki. „Zweganizowałam” przepis znaleziony na opakowaniu po przyprawach. Wyszły super, mam nadzieję, że do jutra coś z nich zostanie.
Składniki:
140 g mąki pszennej razowej
60 g brązowego cukru
100 ml oleju roślinnego
50 g płatków owsianych
pół łyżeczki imbiru w proszku
łyżeczka kakao
50 g puree z dyni lub mały banan
łyżeczka lub 1 skórki kandyzowanej z pomarańczy
Przygotowanie:
Utrzeć olej z cukrem i puree dyniowym, połączyć z resztą składników oraz posiekaną czekoladą. Ręcznie formować kulki z ciasta wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczyć dłonią. Piec w temp. 180 C około 20 minut.
Smacznego!
One Comment
whiness
Wow, te ciastka muszą być przepyszne! 🙂 Uwielbiam wegańskie przepisy, zwykle są bardzo eksperymentalne, a oczarowują nie tylko smakiem, ale i faktem, że są bogate w składniki odżywcze.