Bez kategorii

Wegańskie razowe ciastka wegańskie

20150913_151810[1]

Jest niedziela więc przygotowujemy ciastka do szkoły na 2 śniadanie dla Miśki. „Zweganizowałam” przepis znaleziony na opakowaniu po przyprawach. Wyszły super, mam nadzieję, że do jutra coś z nich zostanie.

Składniki:

140 g mąki pszennej razowej

60 g brązowego cukru

100 ml oleju roślinnego

50 g płatków owsianych

pół łyżeczki imbiru w proszku

łyżeczka kakao

50 g puree z dyni lub mały banan

łyżeczka lub 1 skórki kandyzowanej z pomarańczy

Przygotowanie:

Utrzeć olej z cukrem i puree dyniowym, połączyć z resztą składników oraz posiekaną czekoladą. Ręcznie formować kulki z ciasta wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczyć dłonią. Piec w temp. 180 C około 20 minut.

20150913_151820[1]

Smacznego!

One Comment

  • whiness

    Wow, te ciastka muszą być przepyszne! 🙂 Uwielbiam wegańskie przepisy, zwykle są bardzo eksperymentalne, a oczarowują nie tylko smakiem, ale i faktem, że są bogate w składniki odżywcze.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *