KUCHNIA

Wegańskie razowe „Pieguski”

https://www.youtube.com/watch?v=KW_gSmV26Cs

Tym razem ciastka pełnoziarniste, są bardzie twarde od poprzednich ale kruche z dodatkiem suszonych owoców, łatwo zabrać ze sobą na przekąskę. Zapraszamy na film 🙂

20150910_162044[1]

Składniki:

150 g mąki pszennej

150 g mąki pszennej razowej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

szczypta soli

150-200 g suszonych owoców typu: daktyle, rodzynki, morele, żurawina itp.

150 ml oleju roślinnego

1 banan

50-100 g cukru (najlepiej brązowego)

Przygotowanie:

Olej utrzeć z cukrem, dodać banana. Powstałą masę połączyć z suchymi składnikami. Z ciasta formowac kulki wielkości orzecha włoskiego, układać  na blalszce wyłożonej papierem do pieczenia lekko spłaszczyć dłonią. Piec w temp. 190-200 około 20 minut.

20150910_162105[1]

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.