KUCHNIA

Zupa z bobu i selera naciowego

20150507_130901[1]

Składniki na 4 porcje:

opakowanie mrożonego bobu

kilka gałązek selera naciowego

cebula

kawałek świeżego imbiru (można zastąpić suszonym)

przyprawy: szczypta kurkumy, sól, czosnek niedźwiedzi, kolędra, mięta

20150507_123849[1]Bób rozmrażamy.  Cebulę siekamy, imbir ścieramy na tarce i wrzucamy na 3 minuty na gorącą oliwę, dorzucamy pokrojony seler, po chwili bób, doprawiamy i dusimy chwilę, tak aby przyprawy uwolniły swój aromat.

20150507_124619[1]

Zalewamy około 1,5 l wody, gotujemy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną (max 15 minut). Blendujemy. Serwujemy z wegańską śmietaną (tofu naturalne zblendowane ze szczyptą soli i mlekiem roślinnym) i kukurydzą.

20150507_130906[1]Smacznego!

20150507_130853[1]

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *