Sycąca zupa z pospolitego strączka. Wystarczy podrasować migdałami, rozmarynem i kilkoma kroplami oliwy i dosłownie chwilę mamy wykwintną zupę 🙂
Składniki na 6 porcji:
600-700 g ugotowanej białej fasoli (3 puszki)
250 ml mleka migdałowego
2 cebule
czubata łyżeczka mielonej kozieradki
łyżeczka rozmarynu
łyżeczka soli
50 g płatków migdałowych podprażonych na suchej patelni
Przygotowanie:
Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż przez 5 minut w garnku w którym będziesz gotować zupę (4-5 litrów) , dodaj kozieradkę i rozmaryn, smaż kilka sekund i dodaj fasolę, oraz mleko i około pół litra wody. Gotuj przez 5 minut (do zagotowania), dopraw solą, i zblenduj na gładki krem * może będzie konieczne dodanie ciut więcej wody.
Podawaj przybraną podprażonymi migdałami i kilkoma kroplami oliwy lub dobrego oleju.
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…