KUCHNIA

Kremowa zupa fasolowa z migdałami

Sycąca zupa z pospolitego strączka. Wystarczy podrasować migdałami, rozmarynem i kilkoma kroplami oliwy i dosłownie chwilę mamy wykwintną zupę 🙂

Składniki na 6 porcji:

600-700 g ugotowanej białej fasoli (3 puszki)

250 ml mleka migdałowego

2 cebule

czubata łyżeczka mielonej kozieradki

łyżeczka rozmarynu

łyżeczka soli

50 g płatków migdałowych podprażonych na suchej patelni

Przygotowanie:

Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż  przez 5 minut w garnku w którym będziesz gotować zupę (4-5 litrów) , dodaj kozieradkę i rozmaryn, smaż kilka sekund i dodaj fasolę, oraz mleko i około pół litra wody. Gotuj przez 5 minut (do zagotowania), dopraw solą, i zblenduj na gładki krem * może będzie konieczne dodanie ciut więcej wody.

Podawaj przybraną podprażonymi migdałami i kilkoma kroplami oliwy lub dobrego  oleju.

becky

Share
Published by
becky

Recent Posts

Marchewkowe kulki mocy

Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…

4 miesiące ago

Wegańskie mini brownie na surowo

Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…

4 miesiące ago

5 żywiołów

Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…

4 miesiące ago

Szybkie wegańskie ciasto ze śliwkami

Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…

2 lata ago

Pieczone ziemniaki inaczej

Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…

2 lata ago

Wegański sernik królewski

Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…

2 lata ago