KUCHNIA

Wegański sos toffi

Wegański sos toffi- to możliwe, i banalnie proste do zrobienia. Idealne do naleśników, gofrów, ciast, a jak za długo pogotujecie, to będziecie mieć wegańskie krówki! 😉

Składniki:

200 g mleka kokosowego

250 g cukru trzcinowego

100 g oleju kokosowego

opakowanie cukru wanilinowego

Wszystkie składniki umieść w rondelku z grubym dnem. Gotuj wszystko cały czas mieszając przez 3 minuty. Gotowy, przestudzony sos przechowuj w lodówce, jeżeli bardzo zgęstnieje to można do podgrzać, ale w kąpieli wodnej, nie bezpośrednio w garnku.

Tak wygląda sos schłodzony 🙂

 

 

becky

View Comments

Share
Published by
becky
Tags: sostoffi

Recent Posts

Marchewkowe kulki mocy

Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…

3 miesiące ago

Wegańskie mini brownie na surowo

Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…

4 miesiące ago

5 żywiołów

Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…

4 miesiące ago

Szybkie wegańskie ciasto ze śliwkami

Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…

2 lata ago

Pieczone ziemniaki inaczej

Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…

2 lata ago

Wegański sernik królewski

Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…

2 lata ago