Wegański sos toffi- to możliwe, i banalnie proste do zrobienia. Idealne do naleśników, gofrów, ciast, a jak za długo pogotujecie, to będziecie mieć wegańskie krówki! 😉
Składniki:
200 g mleka kokosowego
250 g cukru trzcinowego
100 g oleju kokosowego
opakowanie cukru wanilinowego
Wszystkie składniki umieść w rondelku z grubym dnem. Gotuj wszystko cały czas mieszając przez 3 minuty. Gotowy, przestudzony sos przechowuj w lodówce, jeżeli bardzo zgęstnieje to można do podgrzać, ale w kąpieli wodnej, nie bezpośrednio w garnku.
Tak wygląda sos schłodzony 🙂
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…
View Comments
Mleko kokosowe z puszki a nie kartonu jak rozumiem?
Tak, tak z puszki :-)
Ale czy tylko stałą cześć mleka kokosowego?
Tak, dokładnie tą stałą/gęstą część. Radzę też nie używać wersji light ;-)
Jak długo sos postoi w lodówce? Zrobiłam dyniowe babeczki, ale sporo zostało :) dzięki za super przepis!