Składniki:
600 g ugotowanych ziemniaków
300 g ugotowanych batatów
450 g mąki pszennej
4 łyżki mąki ziemniaczanej/z tapioki
6 łyżek kaszy manny
łyżeczka soli
łyżeczka gałki muszkatołowej
1 banan/spokojnie gałka muszkatołowa skutecznie maskuje aromat banana
Ziemniaki przepuść przez praskę albo „utłucz” razem z bananami na jednolitą masę
Każdą kluchę dziabnij widelcem i tak oto z kopytek robią się gnocchi 😉
Smacznego!
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…