Bez kategorii
Kopytka ze skwarkami. Wegańskie-wiadomo!
Ja zrobić:
Wykorzystałam puree (użyłam mleka sojowego) z ziemniaków, które pozostało z niedzielnego obiadu.
- 1 kg puree ziemniaczanego
- 200 g mąki pszennej
- skwarki to nic innego jak kasza gryczana (ugotowaną kaszę wymieszać z papryką i odrobiną oleju, wyłożyć na blaszkę z pergaminem, zapiekać w temp. 200 C około 20 minut,
- sól
- gałka muszkatołowa (po prostu lubię tą przyprawę- ale uwaga w większych ilościach ma działanie halucynogenne)
Wszystko razem wyrobić na jednolitą masę. Uformować wałeczki, pokroić na kawałki, wrzucać na gotującą się wodę, po wypłynięciu gotować minutę. W sumie w wodzie nie powinny przebywać dłużej niż 5 minut.
Smacznego!
One Comment
Anonim
BARDZO FAJNE………..