Proporcje soi do wody 1:1- przeglądałam mnóstwo przepisów, ale dopiero ta proporcja jest idealna zarówno do kawy jak i do pieczenia czy też budyniu.
Soję moczymy, najlepiej przez całą noc, potem gotujemy do miękkości, nie patrzyłam co prawda na zegarek, ale godzinka na pewno.
Potrzebujemy:
Belndujemy soję z wodą na gładką masę
Pozostała masa świetnie zastępuje twaróg w przeróżnych potrawach, ja jej używam do wegańskich klusek leniwych (przepis niedługo)
Smacznego
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…
View Comments
TEŻ TAK ROBIĘ................
blendujesz ugotowaną soję, tak? Ja zazwyczaj blendowałam namoczoną, a "mleko" gotowałam :) ale ten sposób też wypróbuję- może być lepszy, bo "mleko" lubi kipieć i przywierać do dna..
Czekam na przepis na kluski z okary [czyli tych ściepków :)]!
Soję najpierw moczę, przeważnie 24h, potem gotuję, nawet do 2 godzin i dopiero blendowanie. Kluski były zobacz przepis na leniwe, ale na dniach będzie jakiś nowy patent na te ściepki :-)
Ile takie domowe mleko może stać?
U mnie doczekało się 5 dni w lodówce!