Składniki na ciasto:
600 g mąki
szczypta soli
około 300 ml ciepłej wody
Przygotowanie:
mąkę i sól wsypujemy do miski i stopniowo dodawać ciepłej wody, tyle aby ciasto było gładkie i się nie kleiło.
Farsz:
woreczek ugotowanej kaszy jaglanej (100 g suchej)
fura jarmużu (myślę że około pół kilograma)
szczypta soli, gałki muszkatołowej, suszonego czosnku
Przygotowanie:
jarmuż umyć, osuszyć i drobno poszatkować.
Smacznego!
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…
View Comments
świetny pomysł! Chętnie wypróbuję :)
Dziękuję! Proszę dać znać, jak smakowały :-)