Przez przypadek, zrobiłam krem do pieczywa (ja wyżeram go łyżką ze słoika), który do złudzenia przypomina w smaku i w konsystencji banana zblendowanego z truskawkami, a jak możecie wywnioskować z opisu jest zupełnie z innych składników. Jeżeli tak jak ja nie możecie doczekać się truskawek (jak większość warzyw i owoców najbardziej smakują mi świeże, nasze polskie w sezonie) to zachęcam do tego eksperymentu.
Składniki na 2 słoiki około 300 ml:
2 średniej wielkości upieczone buraki
400 g (waga po ugotowaniu) białek fasoli- może być z puszki
50-100 g suszonej aronii (można pominąć, dorzuciłam ze względu na witaminę C)
50 g cukru
50 ml mleka roślinnego
1-2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki nasion Chia
Przygotowanie:
nietrudno się domyślić, że wszystko należy zbelndować 🙂
Krem, trzymany w szklanym słoiku w lodówce nadaje się do spożycia co najmniej przez tydzień, tyle przynajmniej u mnie wytrwał.
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…
View Comments
Pysznie ;D