Potrzebujemy (na 6 naleśników- sycące są bardzo/dwa na osobę to sporo):
na naleśniki:
na farsz i sos potrzebne będą:
Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnie, po kilku minutach dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy. Smażymy aż będzie wszystko idealnie miękkie.
W między czasie smażymy naleśniki (wszystkie podane składniki mieszamy razem, pamiętać należy aby ciasto naleśnikowe zawsze chwilę odpoczęło-15 minut- mąka w tym czasie „nabiera objętości” i może okazać się, że należy dodać jeszcze trochę mleka/wody.
Kapustę kiszoną szatkujemy i wrzucamy do rondelka podlewając wodą, dusimy tak długo aż będzie miękka (około 30 minut). Moja nabrała koloru pomarańczowego, bo dosłodziłam ją syropem daktylowym, ale można użyć zwykłego cukru, w zależności od tego jak kwaśna jest nasza kapusta od 1 do maksymalnie 3 łyżek cukru.
Faszerujemy naleśniki:
Polewamy sosem, posypujemy pietruszką i się delektujemy!
Zazwyczaj robię to danie dzień wcześniej, przygotowane naleśniki wkładam do żaroodpornego naczynia, polewam sosem a w dzień obiadu podgrzewam w piekarnikinu w temp. 160 C około 15 minut.
Smacznego!
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…