Składniki na dwie porcje:
4 naleśniki
duża marchewka
czerwona papryka
kilka zielonych papryczek peperoni
kilka szparagów białych i zielonych (równie dobre można zastąpić pietruszką cy selerem).
sezam
przyprawy: sól, czosnek suszony, kurkuma
Wszystkie warzywa kroimy w podobnej wielkości słupki. Wrzucamy jednocześnie na rozgrzany olej. Smażymy je nie dłużej ni 5 minut, dodajemy sól i czosnek suszony.
Naleśniki kroimy w paski. Mój sposób to podzielić je na 4 części, ułożyć w stos i pokroić.
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…