Upał nie odpuszcza, więc ostatnią rzeczą na jaką mam ochotę to gotowanie, ale coś jeść trzeba. Moja propozycja na ten skwar to chłodnik ogórkowy bez gotowania z samej sama surowizny, czyli modne raw, a bez sarkazmu to idealny obiad, poświęciłam się i żeby Misiek nie umarł z głodu , tj. żeby po godzinie nie szukał jedzenia to podałam mu chłodnik z drożdżowymi pasztecikami z pieczarkowym farszem (chyba go jednak muszę lubić).
Składniki na 4 porcje:
około 1 kg ogórków
200 g łuskanego słonecznika
pęczek koperku
łyżeczka kurkumy
łyżeczka granulowanego czosnku
płaska łyżeczka soli
pół łyżeczki pieprzu
szklanka wody
Przygotowanie:
Słonecznik przepłucz kilka razy wodą. W blenderze kielichowym zblenduj obrane ogórki z dodatkiem szklanki wody. Dodaj słonecznik i znowu zblenduj.
Dopraw kurkumą, czosnkiem, solą i pieprzem.
Na samym końcu dodaj koperek i szklankę wody, lub tyle uważasz do ulubionej konsystencji. Wstaw do lodówki aby się schłodził.
Smacznego chłodnego 🙂
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…