Składniki:
450 g mąki pszennej
150 ml oleju roślinnego
150 g cukru
5 łyżek mąki ziemniaczanej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
dwa dojrzałe banany
200 ml wody po gotowanej ciecierzycy (ja wykorzystałam gotową wodę z puszki z ciecierzycą)
około 1 kg śliwek
łyżeczka cynamonu
Banany zblendować na jednolitą masę. Mąkę, 100 ml oleju, 50 g cukru, proszek do pieczenia zagnieść na gładką masę razem z bananową papką.
Wyłożyć blachę papierem do pieczenia i zetrzeć 1/3 ciasta na tarce albo pokruszyć.
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…
View Comments
A co z bananami?
W pierwszym zdaniu napisałam: banany zblendować na gładka masę... ale może jakoś nielogicznie opisałam co dalej, już poprawiam
A CO Z BANANAMI!?
Ale o co chodzi? W pierwszym zdaniu w przygotowaniu jest napisane: Przygotowanie:
Banany zblendować na jednolitą masę. Mąkę, 100 ml oleju, 50 g cukru, proszek do pieczenia zagnieść na gładką masę razem z bananową papką.