Składniki na 4 porcje:
8 gotowych plastry makaronu lasagne (miałam takie miękkie), a jeżeli takich nie macie to „suche” podgotować tak z 3 minutki
2 bakłażany
kilka marchewek
kilka gałązek selera naciowego
szparagi
generalnie każde długie warzywa
liście jarmużu i/lub buraków
sos beszamelowy:
2 łyżki mąki
pół lita mleka roślinnego
gałka muszkatołowa
sok z połowy cytryny
Warzywa obrać i ugotować w parowarze lub tradycyjnie. Bakłażany pokroić wzdłuż w plastry i podsmażyć na patelni grillowej (lub zwykłej). Formę do zapiekania delikatnie posmarować olejem. Na przemian zawijać warzywa w platry makaronu i bakłażana:
Ps. najlepiej smakuje na drugi dzień.
Smacznego!
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…