Wszystko możemy zrobić w jednym garnku.
Cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy.
Kroimy ziemniaki w drobna kostkę, wrzucamy do cebuli, zalewamy wodą (1 l- najlepiej wrzątkiem, wtedy zupa ugotuje się błyskawicznie) i gotujemy pod przykryciem, aż ziemniaki zmiękną (około 15 minut).
Gdy ziemniaki zmiękną, odkładamy 1/3, resztę doprawiamy do smaku przyprawami: solą, gałką (po 1 łyżeczce) i szczyptą cynamonu. Wszystko blendujemy. Dodajemy 1 do 1, 5 l wody, wrzucamy pokrojony na drobno jarmuż i gotujemy jeszcze max 10 minut.
Na suchej patelni podsmażamy pokruszone tofu doprawiając papryką i kurkumą.
Gdy zupa będzie gotowa dorzucamy resztę ziemniaków. Podajemy z chlebem, najlepiej razowym, można dodać odrobinę kukurydzy, posypujemy przyrumienionym tofu. Zupa jest kremowa i delikatna.
Smacznego!
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…