Kolejna wariacja na temat szybkich, bezglutenowych batoników. Lista składników jeszcze krótsza, smak jeszcze lepszy- wiadomo 😉 Jeden tego typu batonik kupiony w sklepie to koszt minimum 2 zł, tu wyjdzie minimum 20 sztuk i to konkretnej wielkości, a cały koszt to maksymalnie 15 zł.
Składniki na około 20 batoników:
100 g preparowanego/ekspandowanego czy po ludzku dmuchanego ryżu/kaszy jaglanej itp.
150 g płatków migdałowych
1-2 banany (2 małe, lub jeden duży)
100 g gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, banana dokładnie zblenduj. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj- najlepiej dłonią. Równomiernie rozłóż masę w formię wyłożonej papierem do pieczenia. Dociśnij. Włóż do zamrażalnika na godzinkę, następnie pokrój. Tak przygotowanie przechowuj w lodówce. Wytrzymają minimum tydzień.
Smacznego!
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…
View Comments
Bardzo smaczne i mega szybkie w przygotowaniu :) nie miałam płatków migdałowych, dałam w zamian wiórki koko i podprażony słonecznik i jeszcze trochę musu daktylowego ( w ramach niemarnowania resztek ;)) i naprawdę fajna przekąska z tego miksu wyszła. Dzięki wielkie za ten blog :)
Ostatnio moim hobby jest robinie domowych batonów :D
Twoje już przetestowałem. Uwielbia w nich to że tak łatwo można je przygotować.
Pozdrawiam <3