Pieczarkowe fusilli z pietruszką

Po poprzednim właścicielu działki odziedziczyłam m.in. zagon pietruszki naciowej, coś z nią trzeba zrobić. Danie gotowe w jakieś 20 minut.

Składniki na 4 porcje:

opakowanie makaronu

500 g pieczarek

duży pęczek pietruszki

4 ząbki czosnku

łyżeczka soli

łyżeczka pieprzu

oliwa z oliwek do smażenia

ćwiartka cytryny

Pietruszkę, czosnek i sól siekamy razem

Po czym odstawiamy aby się „przegryzło”

Na innej desce kroimy dosyć grubo pieczarki ( w między czasie gotujemy makaron)

Pokrojone pieczarki wrzucamy na patelnię z podgrzaną już oliwą, dodajemy pieprz i szczyptę soli, mieszamy, dodajemy około 100 ml wody i przykrywamy. Dusimy tak pod przykryciem około 5 minut, po czym dodajemy mieszankę pietruszkową, skrapiamy cytryną i zdejmujemy z ognia. Gdy makaron będzie gotowy mieszamy wszystko razem i zjadamy ze smakiem!

becky

View Comments

Share
Published by
becky

Recent Posts

Marchewkowe kulki mocy

Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…

4 miesiące ago

Wegańskie mini brownie na surowo

Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…

4 miesiące ago

5 żywiołów

Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…

4 miesiące ago

Szybkie wegańskie ciasto ze śliwkami

Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…

2 lata ago

Pieczone ziemniaki inaczej

Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…

2 lata ago

Wegański sernik królewski

Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…

2 lata ago