Pieczarkowe fusilli z pietruszką
Po poprzednim właścicielu działki odziedziczyłam m.in. zagon pietruszki naciowej, coś z nią trzeba zrobić. Danie gotowe w jakieś 20 minut.
Składniki na 4 porcje:
opakowanie makaronu
500 g pieczarek
duży pęczek pietruszki
4 ząbki czosnku
łyżeczka soli
łyżeczka pieprzu
oliwa z oliwek do smażenia
ćwiartka cytryny
Pietruszkę, czosnek i sól siekamy razem
Po czym odstawiamy aby się „przegryzło”
Na innej desce kroimy dosyć grubo pieczarki ( w między czasie gotujemy makaron)
Pokrojone pieczarki wrzucamy na patelnię z podgrzaną już oliwą, dodajemy pieprz i szczyptę soli, mieszamy, dodajemy około 100 ml wody i przykrywamy. Dusimy tak pod przykryciem około 5 minut, po czym dodajemy mieszankę pietruszkową, skrapiamy cytryną i zdejmujemy z ognia. Gdy makaron będzie gotowy mieszamy wszystko razem i zjadamy ze smakiem!
2 komentarze
Alice.
prosty i smaczny sposób na obiad !
becky
Dziękuję!