Bez kategorii

Pieczarkowe fusilli z pietruszką

20150428_165210[1]Po poprzednim właścicielu działki odziedziczyłam m.in. zagon pietruszki naciowej, coś z nią trzeba zrobić. Danie gotowe w jakieś 20 minut.

Składniki na 4 porcje:

opakowanie makaronu

500 g pieczarek

duży pęczek pietruszki

4 ząbki czosnku

łyżeczka soli

łyżeczka pieprzu

oliwa z oliwek do smażenia

ćwiartka cytryny

20150428_162820[1]

Pietruszkę, czosnek i sól siekamy razem

20150428_163217[1]

Po czym odstawiamy aby się „przegryzło”

20150428_163351[1]Na innej desce kroimy dosyć grubo pieczarki ( w między czasie gotujemy makaron)

20150428_163730[1]Pokrojone pieczarki wrzucamy na patelnię z podgrzaną już oliwą, dodajemy pieprz i szczyptę soli, mieszamy, dodajemy około 100 ml wody i przykrywamy. Dusimy tak pod przykryciem około 5 minut, po czym dodajemy mieszankę pietruszkową, skrapiamy cytryną i zdejmujemy z ognia. Gdy makaron będzie gotowy mieszamy wszystko razem i zjadamy ze smakiem!

20150428_165210[1]

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *