Składniki na 12 szt.:
200-250 g ryżu ugotować do miękkości (podaję w widełkach, bo zazwyczaj podjadam taki ugotowany)
100 g wegańskiego żółtego sera
100 ml wegańskiego jogurtu naturalnego
pół łyżeczki soli
pół łyżeczki pieprzu
pół łyżeczki suszonego czosnku
suszone pomodory (ja miałam własnej roboty więc ich sobie nie żałowałam, ale słoik wystarczy)
łyżka kaparów
100 g oliwek zielonych/czarnych
Wymieszaj wszystko dokładnie w dużej misce 🙂
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…
View Comments
czy zamiast jogurtu można użyć śmietany lub jeszcze coś innego?
Jogurt pełni tu formę "sklejacza", poradzi sobie też mleko z dodatkiem łyżki mąki z ciecierzycy, śmietana np. ze słonecznika (80 ml), śmiało można kombinować.