W sałatkach na ciepło jest coś pociągającego, może przez to, że ich smak jest intensywniejszy. Uwielbiam szpinak pod każdą postacią, zarówno na surowo, gdy akurat skończy mi się sałata na kanapkę, jak i na ciepło np. w w formie takiej sałatki. Robi się ją błyskawicznie, a z dodatkiem ryżu lub kasz może być propozycją na obiad.
Składniki na 2-4 porcje (zjedliśmy z Miśkiem pół na pół, ale my jemu dużo zielska):
około 200 g świeżego szpinaku
30-50 g grubo posiekanych orzechów włoskich
łyżka dobrej jakości oleju roślinnego
5-6 połówek suszonych pomidorów
1 czerwona cebula
szczypta soli i pieprzu
Przygotowanie:
Drobno posiekaj cebulę i pomidory.
Na patelni rozgrzej olej i wrzuć wszystkie składniki (z wyjątkiem szpinaku). Smaż przez minutę cały czas mieszając.
Dodaj szpinak, smaż przez kolejna minutę cały czas mieszając aż szpinak „zwiędnie”.
Gotowe!
Podawaj od razu! Smacznego!
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…