Dopiero w tym roku zapałałam wielką miłością do bakłażanów i obiecałam sobie, że w przyszłym roku wyhoduję je sobie w ogrodzie, a co, karczochy mi wyrosły to bakłażany nie urosną 😉
Składniki na 4 porcje:
2 duże bakłażany
1 żółta papryka
1 zielona papryka
100 g koncentratu pomidoroweg
50 g rodzynek
kilka goździków
łyżeczka ostrej papryki lub 1 strączek świeżej
pół łyżeczki czarnego pieprzu
sól do smaku (płaska łyżeczka to max wg mnie)
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa składniki pokroić w kostkę
i wrzucić do garnka, w którym uprzednio podgrzane zostały 2-3 łyżki oliwy.
Smażyć około 5 minut mieszając od czasu do czasu. Dodać 1-1,5 litra wody, rodzynki, przyprawy
i gotować pod przykryciem około 15 minut (aż warzywa zmiękną) pod sam koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy.
Smacznego!
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…