Bez kategorii

Zupa pomidorowa z cydrem

20150323_182446[1]Składniki:

  •  dwie puszki pomidorów (najlepsze świeże, ale ja lubię tylko krajowe w sezonie)
  • cebula
  • kilka ząbków czosnku
  • 100 ml śmietany (zrobiłam sama z słonecznika)
  • 3 jabłka
  • mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • butelka 0,75 l cydru
  • łyżka muszczardy kremowej
  • sól, pieprz (wedle gustu)

20150323_174434[1]

A i jeszcze zapomniałam o najważniejszym:

20150323_175157[1]                                        Moje asystentki: Mila i Marta

Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek w plasterki, w dużym garnku podsmażyć na oliwie około 10 minut, dodać sól. Dodać obrane i pokrojone w plasterki jabłka, koncentrat pomidorowy, muszczardę, przyprawy, podlać 1/3 cydru, podduść około 10 minut. Dodać resztę cydru, gotować kolejne 10 minut. Zblendować, dodać śmietanę. Super smakuje z grzankami jak i ryżem.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *