Bez kategorii

Zupa z selera naciowego, zielonej soczewicy, papryki i avocado

20150418_174300[1]Sezon działkowy rozpoczęty i tym samym sezon na szybkie obiady.

Składniki:

  • kilka gałązek selera naciowego
  • avocado
  • 200 g zielonej soczewicy
  • 1 czerwona papryka
  • 2 cykorie
  • kilka różyczek brokuła
  • sól, pieprz, papryka
  • mleczko kokosowe- pół puszki

20150418_164707[1]

Seler i paprykę kroimy wrzucamy do wody i gotujemy razem z soczewicą około 20 minut, potem dorzucamy pokrojoną w paski cykorię, w kostkę avocado. Doprawiamy i dodajemy mleczko kokosowe. Dodałam jeszcze znalezione w czeluściach lodówki 2 zielone ostre papryczki i jedna czerwoną. Gotujemy jeszcze 10 minut, tak aby soczewica była idealnie miękka.

Smacznego!

20150418_174305[1]

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *