Składniki na dwie duże porcje (spokojnie, to prawie same warzywa):
1 cukinia zielona
1 cukinia żółta
5-6 połówek suszonych pomidorów
2 łyżki pomidorowego pesto (lub: 2 łyżki koncentratu pomidorowego/2 pomidory obrane ze skórki)
100 g makaronu ryżowego
przyprawy: sól, szczypta kurkumy, szczypta pieprzu
przygotowanie:
Cukinie umyć i pokroić w cienkie plasterki (można za pomocą tarki), wrzucić na rozgrzaną patelnię z 2 łyżkami oleju, dusić 3 minutki po czym dodać pesto, pokrojone pomidory i szklankę wody, doprawić i dodać makaron, dusić jeszcze minutkę, przykryć patelnie pokrywką, zdjąć z ognia i poczekać aż makaron wchłonie cały płyn.
Smacznego!
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…