Prawdopodobnie Wam tego jeszcze nie mówiłam, ale uwielbiam Marthę Stewart. Podziwiam ją za to co osiągnęła i przede wszystkim za to co robi (tak, tak wiem że odsiadywała wyrok za oszustwa podatkowe, znam doskonale jej biografię). Natrafiłam jakiś czas temu na Jej genialny przepis na jednogarnkowe spaghetti i właśnie dziś postanowiłam przetestować ten przepis z uwagi na fakt, że mam całe mnóstwo pomidorków. Marta nie kłamała, naprawdę to danie można zrobić w jednym garze i maksymalny czas jego wykonania łącznie z przygotowaniem składników to 20 minut.
składniki na 4 konkretne porcje:
500 g makaronu (tak naprawdę może być dowolny)
500 g pomidorków koktajlowych lub 2-3 zwykłe
1-2 cebule
łyżeczka soli
pół łyżeczki pieprzu
2-3 ząbki czosnku lub płaska łyżeczka suszonego
garść liści bazylii
3 łyżki oliwy (użyłam mniej świeżej bazylii, bo wykorzystałam domowej roboty bazyliową oliwę, tu znajdziecie przepis)
Przygotowanie:
Pomidorki poprzekrawaj na pół lub w dużą kostkę, jeżeli używasz „normalnych”, a cebulę w piórka lub półplasterki. Wszystkie składniki wrzuć do dużego garnka.
Dolej wody i gotuj ma małym ogniu pod przykryciem mieszając co 3-5 minut.
I to wszystko, gotowe!
Smacznego!
Smacznego!
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…
View Comments
Rewelacja!
czy wodę gorącą trzeba wlać?
Nie, woda może być zimna, kranówa :-)
Dodałam jeszcze trochę marchewki - wyszło pycha! Dzięki za pomysł na obiad i przepis :)
Dodałam trochę marchewki - wyszło pycha :) Dzięki za przepis i pomysł na obiad :)
Bardzo dobre, choć następnym razem chyba najpierw "zeszkle" cebule