Składniki na dwie porcje:
4 naleśniki: mąka kukurydziana, mleko roślinne, pół rozgniecionego banana, szczypta soli, szczypta gałki muszkatołowej.
Farsz:
duży ugotowany burak
kostka wędzonego tofu
łyżka octu balsamicznego
ćwiartka limetki
Buraka ścieramy na tarce, blendujemy razem z tofu i octem i sokiem z limetki.
opakowanie fasolki szparagowej (rozmrażamy), podsmażamy 3 minuty wrzucając na patelnię z 3 ząbkami czosnku przeciśniętego przez praskę, dodajemy szczyptę soli.
Smacznego!
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…
View Comments
wspaniały farsz, kolor powala :)
Dziękuję, zawsze wchodząc do kuchni zaczynam od wyboru koloru dania: dziś jemy na zielono, jutro: czerwony :-)