KUCHNIA

Odchudzająca zupa kapuściana

20150714_163808Miś panda jest dowodem na to, że można jeść samo zielsko i mieć duże dupsko. Wiadomo jak to jest, bu bułeczka wegańska tam ciasteczko. Poszperałam trochę w necie i znalazłam przepis na sławną swego czasu „odchudzającą” zupę kapuścianą, cały bajer tej zupy polega na tym tłumacząc łopatologicznie (Miśkowi tak tłumaczyłam ;-), że aby strawić tą zupę organizm zużywa więcej kalorii niż ma sama zupa, tzw. ujemne kalorie. No to zaczynamy, nagotowałam gar 8 litrowy, pochwalę się po tygodniu efektami.

Składniki:

około 1,5 kg kapusta włoska (może być tez biała, ale włoska jest bardzeij lekko strawna)

1 zielona papryka

1 czerwona papryka

1 por

3-4 cebule

4-5 pomidowól

2-3 gałązki selera naciowego

przyprawy: kminek, majeranek, ziele angielskie,

20150713_203325Przygotowanie banalne, w pierwszej kolejności poszatkować kapustę i gotować ją w około 3-4 litrach wody z przyprawami, potem dodać resztę warzyw i gotować do miękkości. Zajadać się do oporu kiedy tylko jest się głodnym. Podobno zblendowana na krem tez jest niezła. Trzymajcie kciuki, mam zamiar cały ten gar zjeść:

20150714_163855[1]

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.