KUCHNIA

Spaghetti z pesto „di ekono”

Cała nasza rodzina „3Misiów i reszta” kocha makaron pod wszelką postacią.  Tym razem wersja z ekonomicznym pesto.

Składniki na pesto:

pęczek bazylii

taka sama ilość jak bazyli natki marchewki

około 100 g solonych orzeszków ziemnych

około 100 ml dobrej oliwy

2-3 ząbki czosnku

w razie potrzeby szczypta soli.

Wszytko razem zblendować do uzyskania w miarę jednolitej konsystencji, w razie potrzeby dodać trochę wody, lub gdy specjalnie nie dbacie o linię oliwy.

Wymieszać wszystko z ulubionym makaronem i rozkoszować się najlepszym możliwych spaghetti 🙂

ps. a to najlepsza rekomendacja smaku tego spaghetti- Marta:

becky

Share
Published by
becky

Recent Posts

Marchewkowe kulki mocy

Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…

4 miesiące ago

Wegańskie mini brownie na surowo

Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…

4 miesiące ago

5 żywiołów

Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…

4 miesiące ago

Szybkie wegańskie ciasto ze śliwkami

Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…

2 lata ago

Pieczone ziemniaki inaczej

Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…

2 lata ago

Wegański sernik królewski

Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…

2 lata ago