Składniki:
500 g jabłek (waga ze skórką i gniazdami nasiennymi)
150 g mąki (użyłam 60 g pszennej pełnoziarnistej i 90 g białej pszennej)
2 duże banany
120 g cukru
łyżka cynamonu
sok z 1 cytryny
100 ml oleju roślinnego
3 łyżki mąki ziemniaczanej (ja użyłam mąki z tapioki)
Przygotowanie:
Banany zblendować na gładką masę. Zagnieść ciasto z mąki, 2 łyżek cukru, oleju i 2-3 łyżek zblendowanego banana.
i piec około 1 godziny w temp. 180 C. Sernik może trochę urosnąć, ale nie przejmujcie się , na 100 % opadnie i tak ma być. Najlepszy jest na drugi dzień i trzymany w lodówce, ale to nie jest aż tak potrzebne, wystarczy że przestygnie.
Smacznego!
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…
View Comments
Kupiłam mleko sojowe w proszku z królikiem na obrazku.Robiłam wszystko według tego co napisałaś i wyszla papka jak przy probach robieniu to fu z mleka sojowego z kartonu.
Do tej pory najlepsze tofu to jest dla mnie albo kupne zp andy albo robione samemu
Moze tu chodzi o jakis jeden skladnik ktorego w tym mleku w proszku ktory jest na zdjeciu nie ma a w tamtym z krolikiem byl i dlatego niewyszlo ?
Pozdrawiam
Hmm, podaj producenta tego mleka to sprawdzę, bardzo ważne jest zagotowanie mleka i konkretna ilość soku cytrynowego, ja robię zawsze w ten sposób i zawsze ale to zawsze wychodzi, fakt że za każdym razem z tego samego mleka firmy "Vegamarket"
firma mogador
Sprawdziłam skład, w 99% taki sam jak mój, więc wydaje mi się, że "proces produkcyjny" zawiódł, spróbuj jeszcze raz, mi dopiero po drugim podejściu się udało, a teraz już zawsze wychodzi, pamiętaj: mocno podgrzać mleko i nie żałować soku z cytryny.
Właśnie zjadłam taki na śniadanie, pyszniasty <3 Chyba zapomniałaś napisać że cynamon do ciasta wrzuca się, no i że jabłka trzeba odcisnąć, chyba że nie trzeba, ale moje trzeba było bo by była sama woda :D
Dzięki za przepis i pozdrawiam :*
Akurat do tego ciasta cynamonu nie dawała, a jałbek też nie odsączałam, bo moje akurat tego nie wymagały, cieszę się że smakowało! :-*
Właśnie chciałam zrobić taki prawdziwy sernik, tyle że w tym przepisie występują banan, dynia i sezam, czego nie ma w "normalnym" serniku. Czy dało by się je ominąć?
No wiesz, w normalnym serniku są jajka i ser więc jak je pominiesz to co Ci zostanie z sernika? ;-) A tak serio to zobacz moje inne przepisy na serniki, może jakiś inny przepis Ci będzie bardziej odpowiadał.
Tyle pracy a taka krótka przyjemność :)