Bardzo często można spotkać przepisy na ciasta, gdzie bazą są słynne ciastka „digestive”, jako weganka nie mogę nie mogę iść na łatwiznę i po porostu ich kupić, więc opracowałam przepis na te ciastka w wersji wege. Wyszły idealnie kruche, z powodzeniem można je trzymać w puszcze do 2 tygodni, ja musiałam puszkę zakamuflować w spiżarni, bo będą mi potrzebne do kolejnego przepisu.
Składniki na około 20 sztuk:
175 g razowej mąki pszennej
50 g mąki pszennej
50 g płatków owsianych (należy je zmielić)
100 ml oleju roślinnego lub 120 g masła roślinnego
70 g brązowego cukru
70 ml mleka roślinnego
pół łyżeczki soli
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Płatki owsiane zmielić i wszystkie składniki wyrobić najlepiej ręcznie.
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…