Składniki:
100 ml oleju roślinnego
170 g mąki kukurydzianej
170 g mąki pszennej
1 dojrzały banan
250 ml mleka sojowego
30 ml soku z cytryny (3-4 łyżki)
płaska łyżeczka soli
płaska łyżeczka sody oczyszczonej
70 g cukru
2 łyżki rozmarynu (może być świeży)
starta skórka z pomarańczy (ja użyłam 2 szt.)
mleko zagotować, zdjąć z ognia i dodać sok z cytryny, wystudzić (chociaż na tyle aby nie było gorące). Utrzeć cukier z olejem i bananem na gładką masę.
Smacznego!
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…